На сайті Порошенка опубліковано указ про помилування ГРУшників

Середа, 25 травня 2016, 16:36

На сайті президента України Петра Порошенка опубліковано указ про помилування росіян Олександра Олександрова та Євгена Єрофеєва.

Указ датований 24 травня, однак з'явився він на сайті лише у середу, 25 травня, в другій половині дня після того, як в Києві приземлився літак із Надією Савченко.

 
Порошенко підписав указ ще у вівторок
скріншот із сайту президента

Раніше ЗМІ повідомляли про помилування Александрова й Єрофеєва президентом України, але не відомо, хто офіційно просив про це Порошенка.

Зі свого боку, президент Росії Володимир Путін підписав указ про помилування українки Надії Савченко. Офіційною підставлю для цього стало звернення родичів загиблих під Луганськом у 2014 році російських журналістів Ігоря Корнелюка й Антона Волошина, якому передувала їхня зустріч із кумом Путіна Віктором Медведчуком.

Як відомо, 25 травня Савченко обміняли на Александрова й Єрофеєва. Раніше представники Росії говорили, що в разі видачі Савченко Україні вона мусить на Батьківщині відбути покарання, до якого її засудив російський суд.

22 березня Донецький міський суд Ростовської області РФ засудив Савченко до 22 років ув’язнення в колонії і штрафу. А 18 квітня Голосіївський райсуд Києва засудив Єрофеєва й Александрова до 14 років за злочини на Донбасі.

Російська влада заперечувала, що відправляла ГРУшників воювати на схід України, і називала їх добровольцями.

Александров і Єрофеєв, як і Савченко, не відбуватимуть покарання на батьківщині.

Росіян уже доставили до Москви.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...