Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пайєтт закликав Авакова засудити список "Миротворця"

Неділя, 29 травня 2016, 02:16

Пайєтт закликає міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та уряд засудити публікацію персональних даних журналістів на сайті "Миротворець".

Про це Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив під час виступу на Львівському медіафорумі-2016, пише Радіо Свобода.

"І ця неурядова організація чи що це – це дурниця. Немає навіть дипломатичних фраз, щоб описати якої шкоди вони завдали професійним журналістам, що працювали на сході України, іноді ризикуючи", – сказав Пайєтт.

"Сподіваюся, що Аваков і уряд чітко засудять людей, хто поставив під удар професійних журналістів", – наголосив Джеффрі Пайєтт.

Як відомо сайт "Миротворець" 24 травня оприлюднив оновлений список журналістів, які, як йдеться в повідомленні на сайті, "співпрацюють з країною-агресором". У переліку – 293 людини, в тому числі четверо українських журналістів, вказані поштові адреси на території Росії і номери телефонів.

Список, оприлюднений "Миротворцем", відповідає переліку журналістів іноземних ЗМІ, акредитованих при Міністерстві закордонних справ Росії станом на квітень 2016 року, що є на офіційному сайті російського МЗС.

Раніше видалити з сайту "Миротворець" дані журналістів, акредитованих у так званих "ДНР" і "ЛНР", закликали глава представництва ЄС Ян Томбінський і посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...