Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На суд у справі Кернеса прийшли спостерігачі ОБСЄ

Понеділок, 30 травня 2016, 14:26

На чергове засідання суду у Полтаві по справі, в якій звинувачують харківського міського голови Геннадія Кернеса і його двоє охоронців, прийшли спостерігачі від ОБСЄ.

Про це повідомлє у понеділок Укрінформ.  

"У залі Київського суду - сам Кернес і його охоронці, а також потерпілий Сергій Ряполов і спостерігачі від ОБСЄ. Другого потерпілого - Олександра Кутятина - в залі немає", - пише видання.

Повідомляється, що триває допит свідків з боку звинувачення, зокрема, співробітників ресторану McDonald's біля станції метро ім.Бекетова, звідки, як прозвучало на попередніх засіданнях, було викрадено активістів Євромайдану.

Як відомо, Кернеса і двох охоронців звинувачують у викраденні, тортурах і загрозі вбивством двом активістам Євромайдану в січні 2014 року.

25 січня 2014 року невідомі напали на учасників ходи на підтримку Євромайдану в Харкові.

У той же день депутат Харківської облради від ВО "Батьківщина" Іван Варченко заявив про викрадення двох активістів Євромайдану - Олександра Кутяніна та Сергія Ряполова "після того, як вони знімали номери автомобілів "друзів Кернеса" біля готелю "Національ".

Пізніше відділ зі зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Харківській області повідомив, що інформація про викрадення активістів Євромайдану не підтвердилася.

2 березня 2015 року Кернес був повідомлений про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст.27, ч.2 ст.146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст.27 ч.2 ст.127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст.27 ч.1 ст.129 (погроза вбивством) КК України та про завершення досудового розслідування.

26 березня Генеральна прокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Кернеса і двох його охоронців.

2 квітня 2015 року ВССУ оголосив резолютивну частину ухвали про перенесення розгляду справи Кернеса з Дзержинського райсуду Харкова до Київського райсуду Полтави.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування