Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко розповів, чому гальмуються справи Бойка та Іванющенка

Понеділок, 30 травня 2016, 15:36

Справи про закупівлі газовидобувних вишок екс-міністром енергетики Юрієм Бойком і про незаконну розтрату "кіотських" грошей регіоналом Юрієм Іванющенком гальмуються через неможливість провести експертизу витрат коштів у цих випадках.

Про це у понеділок під час прес-конференції заявив генпрокурор Юрій Луценко.

За його словами, "кіотські" гроші, в розкраданні яких підозрюється Іванющенко, були витрачені на нині окупованій території Донецької області, а куплені Бойком вишки були захоплені Росією разом з анексією Криму.

"Мені висунули контраргумент – мовляв, усі ("кіотські") кошти були використані на нині окупованих територіях, де не можна провести експертизу, як і у справі вишок Бойка неможливо закінчити провадження, не допустивши експертів до оцінки придбаного", – сказав він.

У той же час Луценко додав, що буквально напередодні дізнався, що частина коштів була потрачена в Івано-Франківській області і там буде перевірка. Також він заявив, що і у справі Бойка слідчі знайшли спосіб, як провести необхідну перевірку без самих вишок.

"Жодна справа не буде лежати мертвим вантажем", – запевнив він.

Як відомо, Іванющенко підозрюється в присвоєнні частини коштів, отриманих від Японії у рамках "кіотського протоколу", які повинні були піти на утеплення шкіл.

Взимку стало відомо, що цю справу проти Іванющенка закрили.

Олег Шанковський, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування