Контактна група доручила розслідувати обстріли на Донбасі

П'ятниця, 10 червня 2016, 13:39

Тристороння контактна група доручила СЦКК і місії ОБСЄ розслідувати випадки обстрілу на Донбасі і відзвітувати 15 червня.

Про це в п'ятницю повідомляє в Facebook прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер після закінчення переговорів у режимі відеоконференції з залученням представників ОРДЛО.

"За підсумками доручили СЦКК спільно з СММ ОБСЄ розслідувати всі випадки і доповісти на зустрічі в Мінську 15 червня", – пише Оліфер.

За її словами, учасники переговорів прийшли також до згоди про необхідність негайного припинення вогню.

За словами представника України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контрактної групи Ірини Геращенко, українська сторона висловила занепокоєння посиленням обстрілів, щоденним порушенням режиму тиші з боку маріонеточних кремлівських бойовиків.

"Якщо не дотримується безпекова складова мінських угод, якщо відбувається ескалація і погіршення безпекової ситуації на лінії зіткнення, якщо місія ОБСЄ знову не допускається до окупованих територій, якщо заблоковано процес звільнення заручників – як можна говорити про політичну компоненту", – зазначає Геращенко.

Вона прогнозує, що переговори 15 червня в Мінську будуть важкими.

Геращенко наголосила, що ключова вимога української сторони - безпека.

"Дотримання режиму тиші має стати аксіомою, українські військові не повинні гинути від російської зброї і найманців, українські громадяни не повинні страждати від щоденних обстрілів", – зазначила вона.

Для гуманітарної підгрупи ключовим є питання заручників, – також наголосила вона.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування