Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна не купуватиме газ у Росії за запропонованою ціною

П'ятниця, 10 червня 2016, 13:48

"Нафтогаз України" не буде купувати газ у Росії за ціною в 177 доларів за тисячу кубометрів, запропонованою міністром енергетики Росії Олександром Новаком.

Про це директор із розвитку бізнесу "Нафтогазу" Юрій Вітренко повідомив у Facebook.

"Міністр енергетики РФ каже, що "Газпром" у третьому кварталі нам продаватиме газ за 177 доларів. З поправкою на калорійність це означає, що ціна в актах буде 182-183 долара. Він вважає, що це навіть нижче за ринкову ціну", – зазначив Вітренко.

"Ми так не вважаємо. Вчора на німецькому ринку (хаб NCG) ціна на липень, наприклад, була нижча за 173 доларів", – заявив він.

"Тому ми в таких умовах газ у "Газпрому" купувати взагалі не будемо. Весь необхідний газ купимо на європейському ринку. Благо, з цим у нас проблем тепер немає жодних", – повідомив представник "Нафтогазу України".

На його думку, "той факт, що ціна "Газпрому" залишається на рівні навіть вище німецьких хабів, буде для нас достатнім аргументом у тому ж Стокгольмському арбітражі".

6 червня голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв заявив, що Україна готова знову купувати газ у російського "Газпрому", якщо ціна буде нижчою за ціну газу з Європи.

7 червня голова правління "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що "Нафтогаз України" попросив поновити поставки на 9 місяців - друге півріччя 2016 року і перший квартал 2017 року.

8 червня голова Міненерго РФ Олександр Новак сказав, що контрактна ціна на газ для України у другому кварталі цього року в розмірі 177 доларів за тисячу кубометрів без знижки – комфортніша цін європейського споту

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування