Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соболєв: саботаж люстрації в КС загрожує поверненням людей Януковича

Понеділок, 13 червня 2016, 12:18

Депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв вважає, що якщо суддів Конституційного Суду не люструвати, то люди екс-президента Віктора Януковича повернуться у владу.

Про це він сказав на погоджувальній рад парламенту 13 червня.

"Вже 15 місяців у парламенті лежить законопроект, який розповсюджує люстрацію і на суддів Конституційного Суду, і на кандидатів у народні депутати, і на кандидатів у президенти. Методом звичайного саботажу комітет, який очолює Руслан Князевич, більше року не розглядав цей законопроект і далі не розглядає доопрацьований варіант", – заявив Соболєв.

Він вважає, що винуватці цієї ситуації чудово розуміють, що "у змові з колишніми людьми Януковича це дає їм додаткові аргументи спекулювати на тому, що не виконані рекомендації Венеціанської комісії".

"У квітні 2015 року, в тому числі, переший заступник Руслана (Князевича) Леонід Ємець разом зі мною й іншими колегами зареєстрував цей законопроект. І не розумію, чому тепер ми не можемо винести його на голосування", – заявив Соболєв.

Він попросив голову Верховної Ради Андрія Парубія забезпечити винесення цього законопроекту на розгляд парламенту.

"Подальший саботаж загрожує офіційним поверненням людей Януковича у владу", – заявив Соболєв.

"За новими правилами, які ухвалені в Конституції, Конституційний Суд, де сидять люди Януковича, які давали йому диктаторські повноваження, скоро стане повністю недоторканним", – обурився він.

"У тому числі Руслан Князевич і інші записали в Конституцію, що право на арешт суддів Конституційного Суду даватиме сам Конституційний Суд. Це означає, що найближчим часом… судді Конституційного Суду стануть недоторканними", – заявив Соболєв.

Під час цих слів Сергій Пашинський почав перебивати Єгора Соболєва: "Це не виступ, це просто провокація".

Соболєв парирував: "Я не навів нічого, щоб суперечило б фактам. І Руслан Князевич, і Сергій Пашинський голосували за ці зміни, які ми зараз обговорюємо".

Він також закликав ухвалити закон про імпічмент президента

"Якщо люди Януковича разом з людьми Порошенка заблокували створення тимчасової спеціальної комісії з розслідування діяльності президента в офшорах, це не означає, що ми як парламент маємо зупинитися", – заявив Соболєв.

Князевич же заявив: "Під час прийняття закону про люстрацію в останній момент Ви вилучили суддів Конституційного Суду з переліку осіб, на яких поширювалася люстрація. Так само, як і уповноваженого з прав людини".

Він також поінформував, що комітет планує за два дні, у середу, розглянути законопроект, за який ратує Соболєв.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування