ГПУ показала відео затримання соратника Курченка Кошеля

Понеділок, 13 червня 2016, 14:19
ГПУ показала відео затримання соратника Курченка Кошеля

Генеральна прокуратура на своєму сайті опублікувала відео затримання Андрія Кошеля – екс-керівника компанії олігарха-втікача Сергія Курченка СЄПЕК.

У своєму повідомленні ГПУ називає СЄПЕК "окремою структурою злочинної організації Віктора Януковича, яка відповідала за привласнення скрапленого, газу, нафти та нафтопродуктів, належним державним підприємствам", Курченко у повідомленні не згадується.

ГПУ нагадала, що Кошеля затримали у неділю під час спроби перетину кордону з Польщею у пункті пропуску "Краковець".

Наразі вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.

У відомстві додали, що Головна військова прокуратура здійснює розслідування "за фактом створення та керівництва екс-президентом України В. Януковичем злочинної організації з числа вищих посадових осіб органів державної влади та інших, пов’язаних із ними осіб, з метою вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів проти основ національної безпеки України, власності, у сфері господарської діяльності, а також у сфері службової діяльності та професійної діяльності".

Кошель є фігурантом кримінальної справи, яка стосується продажу зрідженого газу на спецаукціонах.

Як писала Українська правда у матеріалі "Мільйонери нізвідки. Легалізація групи Курченка", Андрій Кошель, згідно зі статутними документами ТОВ "СЄПЕК", є главою компанії і є її засновником – він вніс у її статутний капітал 100 мільйонів гривень. Кошеля неофіційно називали соратником Курченка.

Під час обшуку у нього знайшли нагородний ніж від президента Росії.

11 червня Генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив інформацію про те, що Генпрокуратура у справі СЄПЕК затримала Олександра Сухомлина – заступника міністра економічного розвитку часів екс-президента Віктора Януковича.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування