Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Садовий розказав, коли покликав Нацгвардію

Середа, 15 червня 2016, 18:43

Мер Львова Андрій Садовий заявив, що просив відправити до міста сили Нацгвардії вже після того, як у будівлі міськради сталася бійка.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці.

"8 червня я офіційно звернувся до державних органів (ОДА, Нацполіція, прокуратура, СБУ) з проханням забезпечити правопорядок під час засідання сесії 9 червня", - зазначив Садовий.

"Я також телефонував Авакову і повідомив його про загрозу безпорядків у Львові. Мав інформацію про плани захоплення міськради та зриву сесії. Подальші події наочно показали, що додаткова охорона була необхідна. Рішення щодо того, кого і скільки залучати приймали органи, які мають на це відповідні повноваження", - додав він.

"Лист до Авакова з проханням про забезпечення охорони Ратуші силами Нацгвардії я скерував (УВАГА) 9 червня о 13:56 (доказ на фото). Тобто вже ПІСЛЯ всіх подій в Львівській міській раді. Ми домовились усно з керівництвом Нацгвардії, що чотири Нацгвардійці в подальшому будуть залучені до охорони", - підкреслив Садовий.

За словами Садового, міськрада не оплачувала роботу нацгвардійців.

"Правоохоронці діяли для забезпечення правопорядку в місті. Натомість, міська рада укладе з Нацгвардією угоду на залучення чотирьох гвардійців для охорони приміщення ЛМР в подальшому", - зазначив він.

Раніше Садовий в інтерв'ю "Українській правді" заявив, що Нацгвардія була залучена до охорони міськради за дорученням президента Петра Порошенка, а сам мер просто просив правохоронців забезпечити порядок.

Потім міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що рішення про направлення підрозділів Національної гвардії до охорони Львівської міської ради 9 червня було ухвалене після дзвінка мера Львова Андрія Садового.

А радник глави МВС Антон Геращенко показав документ, який свідчить про те, що Садовий просив направити до міста сили Нацгвардії.

"Звідки взялась інформація про те, що Нацгвардію до Львова наказав ввести Президент? 9 червня після подій в Ратуші мені передзвонив Президент, запитав як справи у Львові і повідомив, що напередодні увечері він мав розмову з керівником Нацгвардії генералом Аллеровим і дав йому команду максимально забезпечити порядок під час засідання міської ради. Саме це я і сказав в інтерв’ю "Українській правді", - пояснив згодом міський голова.

Як повідомлялося, 9 червня Львівська міська рада перенесла сесію через бійку в будівлі міськради.

В результаті зіткнення постраждав один боєць Нацгвардії і один депутат міськради.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування