Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комітет Ради не квапиться з поданням про арешт Онищенка

Четвер, 16 червня 2016, 12:51
Комітет Ради не квапиться з поданням про арешт Онищенка
slovoidilo.ua

Регламентний комітет Верховної Ради має 20 днів для розгляду подання генерального прокурора про надання згоди на затримання та арешт народного депутата групи "Воля народу" Олександра Онищенка.

Про це розповів "Українській правді" в.о голови регламентного комітету нардеп "Народного фронту" Павло Пинзеник.

"За моєю інформацією, зареєстровано подання генерального прокурора про надання згоди про притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Онищенка. Далі порядок роботи з поданням визначаються статтями 218 по 221 регламенту ВР", – сказав він.

"Передбачено, що голова ВР, отримавши подання, перевіряє його на відповідність формування, після чого звертається до комітету з питань регламенту і до депутата Онищенка", – пояснив в.о. голови профільного комітету.

"До комітету, щоб він розглянув подання, до народного депутата, щоб він надав нашому комітету відповідні пояснення. Після того, як ми отримаємо текст подання і пояснення депутата Онищенка, ми організуємо роботу", – запевнив Пинзеник.

"Плануємо засідання комітету, запрошуємо генерального прокурора , запрошуємо процесуального керівника, запрошуємо самого пана Онищенка і його представників-адвокатів і організуємо вивчення цього подання", – зазначив депутат.

За словами Пинзеника, "на все це регламент передбачає строк близько 20 днів".

"Я думаю, що цього строку буде достатньо, але щоб про це говорити впевнено, треба побачити саме подання", – додав він.

Пинзеник також зазначив, що засідання комітету у четвер не буде:

"Засідання комітету визначає регламент, який каже, що треба повідомляти народних депутатів за три дні перед засіданням, а в невідкладних випадках за добу", – наголосив нардеп.

Водночас спікер ВР Андрій Парубій на брифінгу у четвер зазначив, що регламентний комітет має невідкладно зайнятися цим питанням.

"Хочу повідомити, що вже надійшло подання у Верховну Раду України стосовно притягнення до кримінальної відповідальності затримання та арешту народного депутата Онищенка Олександра Романовича", – сказав Парубій.

Він зазначив, що підписує розпорядження, щоб регламентний комітет невідкладно розглянув це подання.

Як повідомлялося, керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький прибув до ВР з поданням на зняття з депутата Онищенка депутатської недоторканності і дозволу на арешт.

Самого Онищенка в четвер у парламенті немає, хоча його картка зареєстрована.

Проте письмової реєстрації, згідно з сайтом ВР, немає.

На телефонні дзвінки "Української правди" він не відповідає. Ще у вівторок він був у залі ВР. У середу в коментарі УП він говорив, що не має наміру тікати і перебуває у своїй приймальні.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування