Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ситник заявив про арешт літака Онищенка

Четвер, 16 червня 2016, 13:02

Голова НАБУ Артем Ситник повідомив про арешт літака депутата Олександра Онищенка.

Про це він заявив журналістам у четвер, відповідаючи на питання, яке майно Онищенка арештоване.

"У перелік арештованого майна входить один із його (Онищенка – ред.) приватних літаків. Там же не тільки Онищенко, там же є й інші члени угруповання", - сказав Ситник.

На уточнююче питання, що вони робитимуть, якщо Онищенко втече, він відповів:

"До розгляду подання ми нічого не можемо зробити. Якщо це станеться, це буде доказом того, наскільки треба обмежувати цей імунітет".

Ситник відкинув будь-які припущення про політичне забарвлення цієї справи.

Як відомо, у середу НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

Раніше повідомлялося, що НАБУ і САП просять генпрокурора Юрія Луценка підписати подання на зняття недоторканності і арешт Онищенка. Після повернення з Брюселя, у четвер 16 червня Луценко таки підписав це подання.

У цей день спікер ВР Андрій Парубій в коментарі УП заявив, що попросить профільний комітет якнайшвидше розглянути подання генпрокурора Юрія Луценка про надання дозволу на зняття депутатської недоторканності і арешт нардепа Олександра Онищенка.

Самого Онищенка в парламенті в четвер не було, хоча його картка зареєстрована. Проте письмової реєстрації, згідно з сайтом ВР, немає. На телефонні дзвінки "Української правди" він не відповідає. Ще у вівторок він був у залі ВР. У середу в коментарі УП він говорив, що не має наміру тікати і перебуває у своїй приймальні.

У березні НАБУ проводило обшук у приміщенні Онищенка.

Тоді НАБУ повідомляло, що обшук проводився у справі щодо реалізації природнього газу компанією "Укргазвидобування".

Згодом Ситник повідомив, що під час обшуку приймальні одного з народних депутатів співробітники Національного антикорупційного бюро виявили дані про спроби вивести з-під арешту $150 млн екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова.

Сам Онищенко тоді заявляв, що за кілька днів до обшуку був на допиті в НАБУ, де, за його словами, його попросили надати компромат на екс-депутата від "Народного фронту" Миколи Мартиненка, однак він відмовився це робити".

Тетяна Кусок, Оксана Коваленко, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування