Росія взяла додатковий час на відповідь щодо "кредиту Януковича"

Четвер, 16 червня 2016, 16:04

Трастова компанія The Law Debenture Trust Corporation PLC попросила додатковий час до 15 липня для надання відповіді у справі щодо кредиту, наданого Україні у грудні 2013 року.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

27 травня 2016 року Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти позову компанії The Law Debenture Trust Corporation PLC – довірчого управителя (трасту) згідно з документом, за яким Росія у грудні 2013 року надала Україні запозичення у розмірі 3 мільярдів доларів.

Позивач мав надати відповідь на заперечення України до 17 червня.

Проте довірчий управитель звернувся із проханням про надання йому додаткових 28 днів (тобто до 15 липня 2016 року) для підготовки та подання своєї відповіді, інформує Мінфін.

Україна погодилася на це прохання й очікує відповіді позивача у цей строк.

"Україна вітає можливість викласти у цьому судовому процесі усю повноту фактів та обставин, які стосуються періоду перед випуском єврооблігацій у грудні 2013 року та після нього", – зазначає Мінфін.

"Це є критично важливим для належного розуміння та прийняття рішення щодо позову, який було подано безпосередньо за вказівкою та в інтересах Російської Федерації", – додає відомство.

Як відомо, екс-президент Віктор Янукович 17 грудня 2013 року домовився у Москві про кредит – російська влада мала розмістити $15 млрд у цінних паперах українського уряду, але розмістила лише $3 млрд. й припинила надання коштів після втечі Януковича до Росії й зміни влади в Києві.

Росія вимагає погашення "боргу". Згідно з позовом РФ до України через "кредит Януковича" Україна має віддати $3,137 мільярда з урахуванням "відсотків" за несвоєчасну виплату боргу. 

РФ також хотіла, щоб Міжнародний валютний фонд включив погашення боргу у програму співпраці з Україною.

18 грудня 2015 Кабінет міністрів України запровадив мораторій на виплату 3 млрд доларів за єврооблігаціями, які були викуплені Росією.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування