Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

САП оскаржить рішення суду для одного з фігурантів "справи Онищенка"

Субота, 18 червня 2016, 17:53
САП оскаржить рішення суду для одного з фігурантів справи Онищенка

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржить в апеляційному порядку ухвалу слідчого судді Солом'янського райсуду Києва щодо обрання запобіжного заходу для одного з ключових організаторів злочинної схеми з розкрадання українського газу - тримання під вартою з альтернативою внесення 1,5 млн. грн. застави. 

Про це 18 червня повідомив глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

"Наша позиція була, є та буде незмінно принциповою - тримання під вартою або 1,6 млрд. грн. застави. Переконані, що лише ця сума є співмірною до заподіяної вказаними злочинами шкоди", - зазначив Холодницький. 

"Ми й надалі відстоюватимемо тверду позицію щодо забезпечення відшкодування шкоди, завданими злочинами", - додав він. 

Як відомо, раніше Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 днів із правом застави в сумі 1 млн грн Валерію Посному - одному з 10 фігурантів кримінальної справи щодо розкрадання держмайна у вигляді газу українського видобутку.

Представники прокуратури просили встановити заставу в сумі 1 млрд грн, тому рішенням суду не задоволені і планують подавати апеляцію.

Як відомо, 15 червня НАБУ передало в Генпрокуратуру подання про позбавлення Онищенка депутатської недоторканності.

Онищенко підозрюється у причетності до реалізації природного газу за заниженою ціною за договорами спільної діяльності з ПАТ "Украгазвидобування".

16 червня Холодницький прибув до ВР з поданням на зняття з депутата Олександра Онищенка депутатської недоторканності і дозволу на арешт.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування