У "справі Онищенка" ще один арешт, застава - 50 мільйонів

Субота, 18 червня 2016, 23:52
У справі Онищенка ще один арешт, застава - 50 мільйонів

Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці з альтернативою внесення застави у сумі 50 мільйонів гривень підозрюваній у розкраданні держмайна у вигляді газу українського видобутку Лесі Железняк. 

Як повідомляє телеканал "112.Україна", рішення ухвалено ввечері 18 червня. 

Прокуратура просила суд про арешт Железняк з альтернативою внесення застави в розмірі 200 млн грн.

У свою чергу захист просив обрати в якості запобіжного заходу домашній арешт, щоб Железняк могла доглядати за своєю матір'ю.

Як відомо, раніше 18 червня Солом'янський райсуд Києва вже обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 2 днів із правом внесення застави двом з 10 фігурантів кримінальної справи щодо розкрадання держмайна у вигляді газу українського видобутку - Валерію Посному та Владиславу Купріяненку.

15 червня директор НАБУ  Артем Ситник заявив, що у рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб під час реалізації газу, видобутого за спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", у якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи. За його словами, наразі 10 із 20 учасників злочинної організації затримані, з ними проводяться слідчі дії.

Ситник зазначив, що серед 20 встановлених осіб, причетних до злочинної схеми, є і посадові особи ПАТ "Укргазвидобування".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News