Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чергового фігуранта "справи Онищенка" заарештували на 2 місяці

Неділя, 19 червня 2016, 06:13
Чергового фігуранта справи Онищенка заарештували на 2 місяці

Солом'янський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 50 млн гривень Микиті Іванову, підозрюваному в розкраданні держмайна у вигляді газу українського видобутку.

Про це повідомляє телеканал "112 Україна".

За словами самого Іванова, у нього на день суду було призначене весілля, але ховатися від слідства він не збирається, підозри щодо себе вважає необгрунтованими.

Прокурори просили суд призначити для Іванова заставу в розмірі 200 млн грн.

Як повідомлялося, 17 червня керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив, що слідчий суддя обрав запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою внесення застави в розмірі 200 мільйонів гривень керівнику підприємства, якого правоохоронці підозрюють у причетності до злочинної схеми при реалізації газу, видобутого при спільній діяльності з ПАТ "Укргазвидобування".

Рано вранці 18 червня Голосіївський районний суд Києва заарештував колишнього заступника глави правління НАК "Нафтогаз України" Олександра Кацубу терміном на 2 місяці з правом внесення застави в розмірі 450 млн грн.

Пізніше в суботу телеканал "112.Украіна" повідомив, що Солом'янський райсуд Києва заарештував терміном на 60 днів з правом застави в сумі 1 мільйон гривень Валерія Посного - одного з 10 фігурантів кримінального провадження щодо розкрадання держмайна у вигляді газу українського видобутку.

Також аналогічний термін арешту на 2 місяці з альтернативою внесення застави в розмірі 1,5 мільйона гривень обраний Солом'янським судом ще одному фігуранту у даній справі - Олегу Рябошапці.

Крім того, Солом'янський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 2 місяці з альтернативою внесення застави в сумі 50 млн. гривень підозрюваній в розкраданні держмайна у вигляді газу українського видобутку Лесі Железняк і з альтернативою застави в 20 мільйонів гривень заарештований ще один фігурант у цій справі Владислав Купріяненко.

Раніше директор НАБУ  Артем Ситник заявив, що у рамках розслідування зловживань депутатів і вищих посадових осіб під час реалізації газу, видобутого за спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", у якому фігурує народний депутат Олександр Онищенко, встановлено склад злочинної групи. За його словами, наразі 10 із 20 учасників злочинної організації затримані.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування