У кримській справі Чийгоза – аж 7 таємних свідків

Вівторок, 21 червня 2016, 11:23

Адвокат заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза Микола Полозов не довіряє свідченням 7 секретних свідків у "справі 26 лютого".

Про це він сказав у ранковому ефірі "Радіо Крим.Реалії".

"Ніхто не побачить їх, голоси їхні будуть перекручені, і ми не дізнаємося анкетних даних. 7 людей – це безпрецедентна кількість секретних свідків. У справі Надії Савченко, наприклад, було три свідки", – сказав Полозов.

"І є сумніви, тому що деякі секретні свідки видають себе за членів Меджлісу, які були присутні на нараді 25 лютого. Питання довіри до слів дуже велике", – додав він.

У свою чергу, дружина Чийгоза Ельміра Аблялімова назвала процес проти заступника глави Меджлісу кримських татар "замовленим".

"На жаль, ми перебуваємо в замовному процесі й тому всі, навіть найбільш аргументовані клопотання нашого захисту, вони судом відхиляються й не беруться до уваги. Тому ми розуміємо, що це замовний процес, і врешті-решт ми отримаємо те, що замовили", – сказала вона в ефірі "Радіо Крим.Реалії".

Аблялімова вважає, що арешт її чоловіка вигідний тим кримськотатарським діячам, які служать проросійській владі.

"Ця моя особиста думка… Він абсолютно не потрібен їм тут, тому що, якщо Ахтем буде на свободі в Криму, то їхня (провладних кримських татар – ред.) роль, вона абсолютно буде нульова. Їхній "авторитет" в лапках, скажімо так, уже явно видний... а Ахтем Чийгоз на свободі – він просто знівелює їхню роль абсолютно до нуля", – сказала вона.

Як відомо, після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь у мітингу прихильників цілісності України й прихильників захоплення АРК – активістів партії "Російська єдність", керованої на той момент нинішнім "главою" Криму Сергієм Аксьоновим.

Ахтем Чийгоз – один із тих, хто опинився на лаві підсудних.

У лютому 2016 року на засіданні підконтрольного Росії Верховного суду Криму було вирішено відправити дану справу на дорозслідування.

Правозахисний центр "Меморіал" у Росії визнав політв'язнями фігурантів "справи 26 лютого", які утримуються під вартою, – Ахтема Чийгоза, Алі Асанова й Мустафу Дегерменджі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування