Адвокат закликав Україну не забувати про політичних в'язнів в Криму

Середа, 22 червня 2016, 15:39

Російський адвокат Олександр Попов, який захищає українських політичних в'язнів-кримчан, сподівається, що Україна приділить більше уваги питанню звільнення своїх громадян і надасть усіляку допомогу в цьому.

Про це він заявив на прес-конференції в середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він сказав, що після звільнення Геннадія Афанасьєва, якого він захищав, він буде продовжувати відстоювати інтереси українців, переслідуваних у Росії та Криму.

"Я буду продовжувати тему кримських татар... Там відверте правове свавілля", – сказав Попков.

За його словами, ці люди ідентифікують себе як українці.

"Сподіваюся, що Україна відноситиметься до них як українських громадян і вживатиме всіх заходів для захисту і повернення їх на територію України", – зазначив Попков.

Зокрема, адвокат зазначив, що на ув'язненого правозахисника Еміра-Усейна Куку впливають через його сім'ю.

Що стосується кримського журналіста Миколи Семени, якого РФ звинувачує в сепаратизмі, то, за словами адвоката, у цій справі мало що можна сказати через підписку про нерозголошення.

"Однак ми сподіваємося на якусь допомогу, тому що сам Микола вважає себе українським громадянином, українським журналістом, він сподівається на допомогу", – додав адвокат.

Попков висловив жаль, що через знаходження Семени під підпискою про невиїзд "в Україні про нього практично не говорять".

Адвокат повідомив, що приїхав до Києва для того, щоб звернути увагу української влади на проблему переслідуваних Росією українців у Криму.

Як відомо, російська окупаційна влада затримала Семену в квітні за звинуваченням у сепаратизмі. Пізніше його випустили під підписку про невиїзд.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування