За вбивство фотокора Розвадовського обвинуваченому дали 13 років

Субота, 25 червня 2016, 12:44
За вбивство фотокора Розвадовського обвинуваченому дали 13 років

Дарницький районний суд Києва засудив Ярослава Полушкіна до 13 років позбавлення волі за вбивство фотокореспондента газети "2000" Віталія Розвадовського.

Як повідомив "Українським Новинам" адвокат Полушкіна Віктор Чевгуз, вирок був винесений у п'ятницю.

"Суд виніс вирок, згідно з яким Полушкін засуджений до 13 років в'язниці. Однак, згідно з "законом Савченко", йому зарахований термін перебування в СІЗО рік за два, і таким чином він може вийти на свободу через 4 роки", - сказав адвокат.

За його словами, суд визнав Полушкіна винним за частиною 2 п. 6 статті 115 (вбивство) Кримінального кодексу.

Чевгуз повідомив, що стосовно ще 3 фігурантів суд закрив справу, визнавши їх винними за статтею 125 Кримінального кодексу (легке тілесне ушкодження), строки притягнення до кримінальної відповідальності за якою давно минули.

Дарницький районний суд Києва з 29 жовтня 2012 року розглядав кримінальну справу про вбивство Розвадовського.

Розвадовський був убитий пізно ввечері 28 листопада 2011 року біля під'їзду будинку по Харківському шосе, 168г в Києві.

29 листопада міліція затримала за підозрою в зазначеному злочині знайомого Розвадовського Ярослава Полушкіна, який пізніше визнав свою провину.

За даними ЗМІ, всього в справі фігурували 4 обвинувачених: головний обвинувачений, посередник-співучасник і два виконавці-співучасники.

Досудовим слідством встановлено, що головний фігурант, задумавши пограбувати фотокореспондента за допомогою посередника, підшукав двох неповнолітніх хлопців, які повинні були допомогти йому в здійсненні його плану.

Головний фігурант пізно ввечері заманив Розвадовського на 11 поверх будинку за вказаною адресою під приводом продажу йому мобільних телефонів за заниженою ціною, де на нього напали двоє неповнолітніх хлопців, однак той чинив опір і почав тікати по сходах вниз.

Однак головний фігурант погнався за Розвадовським і завдав йому близько 20 ударів ножем, від яких фотограф згодом помер у лікарні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування