Нових членів ЦВК найближчим часом можуть не призначити - Парубій

Вівторок, 28 червня 2016, 15:53
Нових членів ЦВК найближчим часом можуть не призначити - Парубій

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій припускає, що питання призначення нового складу Центрвиборчкому може найближчим часом не потрапити у сесійну залу.

Про це Парубій заявив журналістам у вівторок у парламенті.

За словами спікера, існує небезпека непризначення нових членів ЦВК.

"На сьогодні немає політичного консенсусу між партіями. І до того моменту, поки не буде політичного узгодження, виносити це питання на сесію є дуже небезпечним", - сказав Парубій.

Він додав, небезпека полягає в тому, що "згідно із законом, члени ЦВК звільняються і призначаються кожен окремо".

"Може бути ситуація, коли будуть звільнені нинішні члени ЦВК, але не будуть призначені нові", - пояснив Парубій.

Крім того він повідомив, що голови фракцій звернулись до голови профільного комітету з проханням "відкласти розгляд цього питання".

"Ми будемо збиратися з головами фракцій, починаючи з четверга і обговорювати наші плани на літо. Якщо буде узгодження і достатні кількість голосів за ЦВК, то в той же момент я це питання винесу на голосування", - додав Парубій.

Як відомо, 3 червня в Верховній Раді були зареєстровані президентські проекти постанов про звільнення 12 членів ЦВК у зв'язку з перевищенням терміну їх повноважень і призначення 11 членів Центрвиборчкому (№№ 4789 і 4790).

Голосування ВР щодо призначення нового складу ЦВК мало відбутися в середині червня, однак комітет Верховної Ради, який мав розглянути внесене президентом подання про призначення 11 членів ЦВК переніс розгляд у зв’язку із відповідною заявою керівників фракцій.

У ГМ "Опора" заявили, що для оновлення складу ЦВК без загрози проведенню довиборів до Верховної Ради вже вийшли всі терміни, але старий склад Центрвиборчкому може бути використаний для маніпуляцій з боку учасників виборів.

Роман Романюк, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування