Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

САП: у "приймальні" Онищенка було логово злочинців

Середа, 29 червня 2016, 15:22

У приміщенні в центрі Києва, яке нардеп Олександр Онищенко називав своєю приймальнею, укладалися протиправні договори. 

Про це під час засідання регламентного комітету ВР заявив заступник голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Віталій Кривенко.

"Хрещатик 27 б - це логово цієї злочинної організації, в цьому місці наче приймальня народного депутата. Це було зроблено, щоб правоохоронні органи не могли отримати документацію про продаж газу", - сказав він.

"Там фіктивні керівники фірм підписували документи", - додав Кривенко.

Як відомо, 18 червня НАБУ оприлюднило частину відео з проведенням обшуку у приміщенні на вул.Хрещатик 27б, яке нардеп Олександр Онищенко називає власною приймальнею народного депутата.

За попередніми даними, в результаті викритої газової схеми, організованої зокрема нардепом Онищенком, державі було завдано збитків на рівні 3 млрд грн.

З них 1,6 млрд. – це кошти, отримані в результаті перепродажу газу посередниками та виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд. грн – це несплачена сума ренти за користування надрами.

У вівторок на Сумщині детективи НАБУ при спробі перетину українсько-російського кордону затримали Свіченка Сергія Олексійовича, керівника ТОВ "Надра Геоцентр" – одинадцятого учасника "газової схеми Онищенка". 

Раніше було затримано 10 осіб, підозрюваних у причетності до газової схеми.

Роман Кравець, Олександр Шумілін, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування