Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: Онищенко може залякувати суди і свідків

Середа, 29 червня 2016, 16:08

Народний депутат Олександр Онищенко, якого звинувачують в організації злочинної організації, може впливати на суд та на свідків.

Про це під час пояснення щодо потреби зняти недоторканість з Онищенка на регламентному комітеті заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Онищенко може спотворити докази. Друге, Онищенко у незаконний спосіб, через залякування, може впливати на суд та свідків. Він може впливати на тих, хто володіє інформацією - це керівники фіктивних фірм, працівники бірж", - сказав Луценко.

Водночас, сам Онищенко під час засідання назвав усі звинувачення "безглуздям".

"Те, про що сьогодні говорилося, для мене - це повне безглуздя. Те, що в нас називають комерційною діяльністю, все перевернули в кримінальну діяльність. Мене вже назвали злочинцем, організатором банди. У нас є презумпція невинуватості і вирішувати, чи я злочинець, повинен суд. Я готовий йти у відкритий судовий процес, отримувати підозру і йти в суд, щоб довести свою невинуватість", - сказав він.

"Сьогодні у нас антикорупційне бюро, вони майже нічого не проводять, у них немає жодної справи, яка перебуває в суді, і ось знайшли мене як козла відпущення, на якому хочуть показати свою діяльність. Щодо людей, які знаходяться під слідством, з них вибивають показання, люди перебувають в жорстких умовах, Постного вони вже зробили, я так розумію, калікою", - додав він.

Онищенко заявив, що "у них є бажання відправити мене у СІЗО, щоб проводити свої експерименти".

Роман Кравець, Олександр Шумілін, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування