Результати ЗНО-2016 сфальсифікувати неможливо – Гриневич

П'ятниця, 1 липня 2016, 10:55

Міністерство освіти і науки зробило все, щоб захистити систему зовнішнього незалежного оцінювання від несанкціонованого втручання.

Про це міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила 30 червня, повідомляє Міносвіти.

"За наслідками минулорічних заяв прокуратури щодо втручання у систему ЗНО було проведено повну її ревізію і посилено систему захисту від втручання в результати оцінювання. Можу запевнити, що результати оцінювання 2016 року захищені і сфальсифікувати їх не можна", – сказала вона.

"Система ЗНО працює, і у нас є ціла низка факторів і запобіжників, які не дозволять маніпулювати результатами тестування", – заявила Гриневич. 

Міносвіти сподівається, що результати розслідування щодо співробітників Українського центру оцінювання якості освіти будуть об’єктивними та неупередженими. 

Важливо, щоб будь-які дії правоохоронних органів стосовно цього розслідування не дискредитували систему ЗНО, наголошує відомство. 

"Я особисто не вірю, що звинувачення на адресу Ігоря Лікарчука можуть бути правдою", – заявила Гриневич.

Як повідомлялося, 30 червня Печерський суд Києва обрав колишньому главі Українського центру оцінювання якості освіти Ігорю Лікарчуку запобіжний захід у вигляді 1 місяця домашнього арешту.

Лікарчук очолював Український центр оцінювання якості освіти у 2006-2011-му й 2014-2015 роках.

За його словами, проти нього висунули звинувачення за низкою статей Кримінального Кодексу, включаючи створення злочинного угрупування, зміну результатів ЗНО, привласнення бюджетних коштів.

У Генпрокуратурі стверджують, що її слідчим вдалось з'ясувати, що ще у 2008 році керівники Центру оцінювання якості освіти "створили злочинну організацію для завищення результатів ЗНО окремих осіб і привласнення коштів Центру, а також Агентства з міжнародного розвитку США (USAID)".

Раніше у ГПУ заявили, що керівники Українського центру оцінювання якості освіти на прохання третіх осіб змінювали дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання.

У липні 2015 року Кабмін відсторонив його на час розслідування корупційної діяльності керівництва Центру. А у вересні його звільнили за його заявою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News