Джемілєв: Мілітаризація окупованого Криму йде повним ходом

Неділя, 10 липня 2016, 21:33

Мілітаризація анексованого Росією Криму йде повним ходом, на півострові сконцентровано до 80 тисяч військового контингенту.

Про це в інтерв'ю Голосу Америки заявив лідер Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп від БПП Мустафа Джемілєв. 

Говорячи про військову присутність агресора на півострові, Джемілєв зазначив: "Ми отримуємо різну інформацію про пересування, про кількість (російських) військових у Криму".

"Нам повідомляють, що десь між 60 і 80 тисячами контингенту там вже сконцентровано. Є інформація про те, що вони там реставрують ядерне сховище, яке після підписання Будапештського меморандуму було очищено. Є також відомості про те, що вже там є і ракети, які здатні носити ядерні головки - "Іскандери", "Тополі" - там є", - зазначив він.

"Правда, НАТО стверджує, що воно точну інформацію про те, що на території Криму є ядерна зброя, поки не має в своєму розпорядженні. Але багато сигналів говорять, що в усякому разі є вже готовність до того, щоб там ядерна зброя була: є сховище, є носії. Тому применшувати це, по-моєму, не зовсім безпечно", - додав Джемілєв.

"Мілітаризація Криму йде повним ходом. Правда, є ще й інформація, що вони дуже посилено самі демонструють своє там військову присутність... Мабуть, для того, щоб показати жителям півострова, що у них багато техніки. У багатьох випадках це стара техніка, але є і новітня", - зазначив глава Меджлісу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...