Бурбак: Не можемо припиняти роботу, доки не приймемо спецконфіскацію

Понеділок, 11 липня 2016, 11:51

Лідер фракції "Народного фронту" Максим Бурбак закликає внести в порядок денний Верховної Ради законопроект про спецконфіскацію арештованого майна екс-чиновників.

Про це він завив на погоджувальній раді парламенту 11 липня.

"Народний фронт" в черговий раз наполягає на ухваленні закону про спецконфіскацію грошей, вкрадених режимом Януковича. Наголошую, Януковича. Чув, що багато депутатів не хочуть голосувати, бо бояться, що у них щось конфіскують", – сказав Бурбак.

"Законопроект №4890 стосується лише грошей, вкрадених колишнім президентом. І цей закон діятиме лише до 1 січня 2017 року. Це інформація для більш лякливих", – запевнив він.

Бурбак попросив спікера Андрія Парубія внести цей законопроект у порядок денний. "Зараз його нема в розкладі на цей тиждень – будь ласка, зробіть це (внесіть)", - заявив він.

"Ми не можемо припиняти роботу, доки не приймемо цей закон. Ситуація на фронті загострюється. Може, вже хтось і на пляжі, але нагадаю про всяк випадок: на сході йдуть військові дії", – сказав лідер фракції "Народний фронт".

Він наголосив, що це – "півтора мільярди доларів, які були арештовані понад рік тому урядом Яценюка".

"Ми пропонуємо одразу ж після ухвалення цього законопроекту ухвалити зміни в державний бюджет, яким передбачити, що 10 мільярдів піде на підвищення обороноздатності, 7 з них – на оборонне замовлення, 18 мільярдів гривень – на підвищення зарплати лікарів, вчителів та інших працівників бюджетної сфери, 2 мільярди гривень – на соціально-економічний розвиток областей, 10 мільярдів гривень – на дороги, 2 мільярди гривень – на проводження реформи Національної поліції, 600 мільйонів гривень - на підвищення зарплатні нашим прикордонникам, 300 мільйонів гривень – для закупівлі палива для Державної служби з надзвичайних ситуацій", – сказав Бурбак.

"Залишається 5 днів, щоб проголосувати важливі закони порядку денного, внести зміни до регламенту і розпочати реформу самого парламенту, підняти соціальний рівень військовослужбовців, проголосувати законопроекти в рамках співпраці з МВФ та багато чого іншого" – додав він.

Тому Бурбак закликав колег "братися за розум і працювати".

"Часу на театральні дійства немає" – сказав він.

Бурбак також закликав підтримати пропозицію спікера Андрія Парубія про продовження сесії Верховної Ради до вересня. "Зараз не час іти у відпустки. І прикро, що зміни в календарний план не підтримали палкі борці з тарифами", – сказав він.

Згодом представник фракції "Батьківщина" Сергій Власенко парирував, зокрема: "Напевно, тим, хто говорить про пляжі, треба подивитися свої Фейсбуки"

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування