Магера вважає, що Порошенка "підставили"

Понеділок, 11 липня 2016, 15:47

Заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера хотів би опинитися в новому складі ЦВК.

Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів у понеділок у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Так, інакше не було б моєї згоди на включення моєї кандидатури в пропозиції від "Народного фронту", – заявив Магера.

Заступник голови ЦВК зазначив, що партія "Народний фронт" запропонувала три кандидатури, її позиція не змінилася, і серед цих трьох кандидатур є і його.

"Це й офіційна позиція керівника фракції Максима Бурбака", – наголосив Магера.

Але його кандидатури немає у поданні президента.

"Це справа президента вирішувати, але я думаю, що люди, які готовили подання, певною мірою підставили президента, не доповіли йому, що існують певні міжнародні документи", – сказав Магера.

"Президент не може все знати, існує Кодекс належної практики, де всі парламентські партії повинні бути представлені (при формуванні складу ЦВК)", – додав він.

Як відомо, 3 червня президент Петро Порошенко вніс нові кандидатури до ЦВК у Верховну Раду. Як з’ясувалося, він пропонує парламенту звільнити 12 із 15 членів Центрвиборчкому і призначити 11 нових членів:

А саме, йдеться про кандидатів БПП Вербенського Михайла, Желтову Ольгу, Кустову Світлану, Лотюк Ольгу, Плукаря Віталія; кандидатів НФ Гребу Романа й Шипілова Леонтія, кандидата від "Самопомочі" Радченко Євгена, кандидата від групи "Відродження" Басалаєву Аллу, а також Конопольського Олега й Синицю Надію.

Ще одну кандидатуру, 12-ту, Порошенко планував внести до Верховної Ради після проведення додаткових консультацій з фракціями і групами Ради.

ЗМІ повідомляли, що кандидат від БПП Ольга Лотюк є донькою екс-заступника генпрокурора Степана Лотюка, наближеного до екс-генпрокурора Віктора Шокіна й замішаного у корупційному скандалі щодо продажу майна Міноборони на столичному Печерську.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування