Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: "Нормандська четвірка" має дотиснути бойовиків, щоб вони звільнили заручників

Середа, 13 липня 2016, 20:02

Бойовики не відповіли на пропозицію української сторони передати їм 8 затриманих під Широкіним диверсантів, щоб звільнити важкохворих українських військових.

Про це повідомила уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на окупованому Донбасу Ірина Геращенко.

"Щодо питання заручників, то поки що ми не отримали жодної відповіді від ОРДО на нашу пропозицію передати їм 8 затриманих під Широкіним диверсантів, аби звільнити наших важкохворих військових, ані на пропозицію передати ОРДО 50 людей, аби звільнити 25 українців", - написала вона на Facebook.

"Не отримали і відповіді на конкретну пропозицію щодо звільнення Володимира Жемчугова від ОРЛО. До речі , навіть несентиментальних представників ОБСЄ вразила "гуманітарна позиція" ОРДЛО, які заявили, що на неконтрольованих територіях немає поранених і хворих, о всіх вилікували, а Жемчугов (без очей, без кінцівок) - не хворий, а просто інвалід, буває...", - додала вона. 

Окрім того, за словами Геращенко, бойовики відмовилися від української ініціативи проведення дня сім'ї, коли б родичі людей, яких утримують у в’язницях по обидві сторони лінії зіткнення, могли б відвідати своїх близьких.

"Назвали це піаром і сказали, що всі родичі заручників і так можуть приїжджати і провідувати хлопців. Правда, так і не надали інформацію, де їх утримують", - розповіла політик. 

Геращенко вважає, що "нормандська четвірка" має присвятити заручникам особливу увагу і "таки дотиснути РФ і бойовиків, аби всіх звільнити".

"Бо з ОРДЛОвськими "гуманітаріями" , яких цікавить виключно амністія, питання затягується на невизначений час. А нас це не влаштовує , ми вимагаємо звільнити наших хлопців зараз. Ми боремося за звільнення всіх 108 заручників на окупованих територіях (це остання уточнена цифра від СБУ) і 10 в російських тюрмах, серед яких - Олег Сенцов і всі його колеги, що їх тримає мордор", - заявила вона. 

Окрім того, політик висловила стурбованість недопуском на окуповані території місії СММ ОБСЄ і збільшенням фактів агресії та блокади роботи спостерігачів.

"Не пускають СММ ОБСЄ, як і інші міжнародні організації, бо ж є що приховувати, в першу чергу російську присутність, для мене це очевидно", - заявила Геращенко.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування