Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У ГПУ заявили, що мали дозвіл відбирати зразки ДНК у підозрюваних Медведька та Поліщука

Середа, 13 липня 2016, 22:38

У Генпрокуратурі заявили, що мали дозвіл суду на забір біологічних матеріалів у підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини Андрія Медведька і Дениса Поліщука.

Про це повідомила прес-служба ГПУ.

"Не відповідає дійсності інформація сторони захисту щодо безпідставного примусового відбору біологічних зразків у підозрюваних. Дозволу на примусовий відбір, наданому Печерським районним судом Києва передувала відмова підозрюваних від добровільного надання зразків, а також неодноразова їх неявка до слідчого", - зазначається в заяві.

"Не відповідають дійсності і твердження сторони захисту про те, що біологічні зразки було відібрано у підозрюваних з метою встановлення материнства", - додали у прес-службі.

У Генпрокуратурі зазначили, що метою вказаної слідчої дії є питання чи співпадають генетичних ознак підозрюваних Медведька та Поліщука з профілями ДНК, які були вилучені з місця події після вбивства Бузини.

"Також повідомляємо, що слідчі прокуратури не мають намірів відбирати біологічні зразки у матерів підозрюваних та не планують проведення таких заходів у подальшому", - повідомили у ГПУ.

Як відомо, у вівторок у підозрюваних у вбивстві журналіста Олеся Бузини Андрія Медведька та Дениса Поліщука примусово взяли зразки ДНК.

Прокуратура заявляє, що "проведення даної слідчої дії обумовлено тим, що підозрювані неодноразово відмовлялися повторно надати біологічні зразки на експертне дослідження".

Адвокати це заперечують.

Також у прокуратурі заявили, що "біологічні зразки були відібрані у найменш інвазивний спосіб, жодним чином не порушуючи права на повагу до гідності".

Водночас судово-медична експертиза підтвердила наявність у Медведька і Поліщука великої кількості тілесних ушкоджень після того, як у них примусово взяли зразки біологічного матеріалу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування