Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори: На Полтавщині масштабні порушення, у Херсоні підвезення виборців

Неділя, 17 липня 2016, 13:11

На проміжних виборах до Верховної Ради спостерігачі та поліція фіксують порушення.

Зокрема, як повідомили у Комітеті виборців України 17 липня, на окрузі №151 спостерігачі повідомляють про масштабні порушення у Гадяцькому районі.

"У більшості населених пунктів району не знято агітацію за самовисуванця Олександра Мігаля та кандидата від "Батьківщини" Руслана Богдана. Фактично на всіх виборчих дільницях мають місце порушення із зберіганням виборчої документації. Основна частина бюлетенів - у сумках та під столами, що може призвести до чисельних маніпуляцій. Відповідно до Закону виборчі бюлетені мають зберігатися у приміщенні виборчої комісії у закритому сейфі", - заявили у КВУ.

"Найбільшою проблемою у ВО №151 залишається загроза масштабної фальсифікації результатів волевиявлення. До правоохоронних органів були передані відеоматеріали, які свідчать про організовану схему підкупу голосів на користь одного із кандидатів в народні депутати", - додали у Комітеті виборців. 

За даними ОПОРИ, на Полтавщині на ДВК №530455 в с.Юсківці Лохвицького району, зафіксований факт отримання бюлетенів групою осіб без паспорта.

Спроби видати бюлетені без документів також були зафіксовані на дільницях № 530706 (с. Малютинці, Пирятинський район) та № 530466 (с. Сенча, Лохвицький район).  Після зауважень спостерігачів члени комісій зупинили видачу бюлетенів особам без відповідних документів.

У коментарі ОПОРІ голова ОВК Інна Демчук - дружина В'ячеслава Демчука, голови виборчого штабу кандидата від "Батьківщини" Руслана Богдана, подібних вказівок з боку окружної комісії не було: "Це провокація. Видача бюлетенів повинна відбувалися лише після пред’явлення документа, що засвідчує особу".

За даними Нацполіції, на виборчому окрузі на Волині також зафіксовано перші порушення. Зокрема, у Любешівському та Ківерцівському районах. 

"У с.Погулянка Любешівського району на одній із виборчих дільниць спостерігач зафіксував факт видачі виборчого бюлетеня членом ДВК для особи, яка не пред’явила паспорт громадянина України. У с.Клепачів Ківерцівського району спостерігач заважає здійснювати виборчий процес, веде себе неадекватно та не реагує на зауваження", - повідомили у поліції.  Порушення зареєстровано у Журналах єдиного обліку заяв і повідомлень, проводиться перевірка.

У свою чергу в ОПОРІ повідомляють, що на виборчі дільниці у різних районах виборчого округу №183 на Херсонщині зафіксовано факти масового підвезення виборців, зокрема у Херсоні, в районі селищ Геологів, Сухарне, Житлоселище, с. Комишани.

"У c.Геологів водій автобуса фірми Авто-лайф пояснює: він не знає, хто замовив автобус, про виклик йому повідомили у диспетчерській. Виборці, котрі їхали цим автобусом голосувати на дільницю у школу за адресою вул. Філатова, говорять, що іншого способу дістатися до місця голосування у них немає", - повідомили в ОПОРІ.

На виборчих дільницях на Калущині та Рогатинщині (округ №85 Івано-Франківської області) зафіксовано такі порушення, як не знята агітація кандидатів на стовпах, деревах, фасадах будинків, інформаційних дошках, електроопорах у більшості населених пунктів.

 
 

На виборчих дільницях у Чернігові (округ №206) поліція зареєструвала 157 правопорушень, правоохоронці відкрили 29 кримінальних проваджень.

За даними ОПОРИ, на виборчих дільницях № 740683 (с. Грибова Рудня, Ріпкинський р-н.) та № 740682 (с. Олександрівка Ріпкинський р-н.) невідомі люди, які представляються помічниками народних депутатів, намагаються контролювати перебіг голосування.

Більше про проміжні вибори до Верховної Ради на 7 округах читайте у матеріалі "Зачекались: хто займе сім вільних крісел у Верховній Раді".

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...