Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США не отримали доказів причетності Гюлена до заколоту в Туреччині

Вівторок, 19 липня 2016, 03:55

Наразі турецька влада не надала доказів причетності проповідника Фетхуллаха Гюлена до військових заколотів в цій країні, а сам він не порушує законодавства Сполучених Штатів.

Про це заявив під час брифінгу в понеділок у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Марк Тонер, передає Укрінформ.

"Ми маємо оцінити діяльність групи Гюлена, і чи була вона залучена до цієї спроби перевороту. Це ще належить з'ясувати. Якщо ми отримаємо докази, ми звичайно врахуємо їх при оцінці", - заявив Тонер.

Представник зовнішньополітичного відомства США також прокоментував позицію турецької влади зі звинуваченнями Гюлена в організації перевороту.

"Що стосується його ролі, ми всі добре знаємо, як він переслідується членами турецького уряду й політичним керівництвом", - зазначив Тонер. Натомість, Гюлен, за його словами, "живе у відповідності з законом".

Водночас, представник американської адміністрації наголосив: якщо Туреччина має занепокоєння щодо причетності Гюлена або його групи, "вони можуть поділитися з нами цими доказами, які вони зібрали, і ми звичайно розглянемо їх та винесемо оцінку".

"Така процедура існує у взаємодії США з будь-яким союзником та партнером", зауважив Тонер.

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав владу США видати Туреччині Ґюлена. Зі свого боку, держсекретар США Джон Керрі заявив, що американська влада проведе розслідування і прийме відповідне рішення, якщо Туреччина надасть докази провини Гюлена.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування