Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адвокат каже, що справ проти мерів Бучі та Ірпеня немає

П'ятниця, 22 липня 2016, 14:14

Адвокат мера Бучі Анатолія Федорука і мера Ірпеня Володимира Карплюка стверджує, що його підзахисні не є безпосередніми обвинувачуваними у справі про розкрадання лісу.

Про це він заявив каналу 112.

"Справа відносно Карплюка відсутня. Немає такого кримінального провадження, де підозрюваною особою був би Карплюк. Особа, яка підозрюється, ще не визначена. Зміст кримінального провадження, який затверджене в ухвалі Печерського суду, свідчить про те, що відсутні факти, склад злочину, як однієї, так і другої особи", – сказав він.

Як відомо, у четвер в помешканнях Федорука і Карплюка почалися обшуки слідчих Генпрокуратури.

Також обшуки проводилися і в інших місцях, загалом на 31 об'єкті.

Правоохоронці підозрюють обидвох мерів у незаконній забудові лісів, їм загрожує мінімум по шість років ув'язнення.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко зазначив, що мери Бучі та Ірпеня протягом 2006-2012 років незаконно відвели у власність земельні ділянки своєму оточенню і потрібним людям з Києва. Зокрема – екс голові ВР Ігорю Калетнику дісталося 14 га лісових угідь.

16 грудня 2015 року Верховний Суд України відмовив у перегляді рішення, за яким родина Калетника має повернути державі 14,05 га лісів у Бучі. Калетник перебуває у розшуку з грудня 2014 року.

21 липня прес-секретар генерального прокурора Юрія Луценка Лариса Сарган, посилаючись на депутата від БПП Володимира Ар'єва повідомила, що мер Ірпеня втік за кордон.

У свою чергу Карплюк наразі переховується, хоча стверджує, що перебуває в Україні.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування