У штабі АТО розповіли про наступ двох диверсійних груп бойовиків

Неділя, 24 липня 2016, 23:58

У штабі АТО оприлюднили дані про наступ двох російсько-терористичних диверсійно-розвідувальних груп, які намагалися просунутися на територію, підконтрольну Україні поблизу н.п. Новозванівка (Попаснянський район). 

За даними штабу, 23 липня близько 8:20 українські військові спостережного посту поблизу Новозванівки виявили просування ДРГ противника і відкрили по них вогонь зі стрілецької зброї.

"Двох диверсантів було вбито та чотирьох поранено. Під час відступу ДРГ на свої позиції, ще четверо окупантів отримали поранення", - йдеться у повідомленні. 

"Українські військовослужбовці забрали тіла загиблих диверсантів на свій опорний пункт. При них бійці сил АТО знайшли російську зброю, міни та боєприпаси", - зазначили у штабі. 

При цьому бойовики відкрили вогонь по силах АТО, випустили 25 мін з мінометів 82 калібру та 55 - із 120 мм мінометів, здійснив 70 пострілів з АГС-17, 3 - з СПГ-9, задіяли зенітну установку, 122-мм самохідні установки і танк. Обстріли тривали з 8:40 до 13:50.

"Внаслідок обстрілів загинув один та отримали поранення 4 військовослужбовців ЗСУ", - повідомили у штабі. 

"Близько 14:10 до спостережного посту сил АТО вийшла ще одна ДРГ противника, яка налічувала до 20 осіб. Наблизившись на відстань до 50 метрів, диверсанти застосували стрілецьку зброю. Сили АТО  відкрили вогонь у відповідь, в результаті чого російських окупантів було зупинено і вони відійшли на свої позиції. За даними радіоперехоплення, їхні втрати становили 2 осіб загиблими та 5 пораненими", - зазначили у штабі.

"О 16:15 під час закріплення на спостережному посту та відновлення системи інженерних загороджень група військовослужбовців ЗСУ висунулась вперед з метою недопущення раптового нападу противника, де вступила з ним у вогневий контакт. В результаті бою 1 український боєць загинув, 3 отримали поранення. Втрати противника становлять 5 осіб, за даними радіоперехоплення", - йдеться у повідомленні. 

 
 
 

Українська правда 

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...