Google змінив на картах назви населених пунктів Криму за рішенням Ради

Четвер, 28 липня 2016, 13:03
Google змінив на картах назви населених пунктів Криму за рішенням Ради

На Google Maps назви низки населених пунктів Криму стали відображатися згідно з рішенням Верховної Ради, прийнятого у рамках декомунізації.

Так, смт Куйбишеве Бахчисарайського району тепер вказане як селище міського типу Албат, Новоульянівка цього ж району – на село Отарчик, село Фурманівка цього ж району – як село Актачи, село Ульянівка Чорнопільської сільської ради Білогірського району на село Султан-Сарай і так далі.

 
 

Нові назви відображаються не лише в українській, а й в російській та інших версіях Google Maps. Особливо це показово на фоні того, що у російській версії Google вказує Крим як територію Росії.

 

Також поруч з новими назвами відображаються і старі. Крім того, Google Maps підтягує статті з Вікіпедії зі старими назвами.

Як відомо, Верховна Рада прийняла постанову про перейменування низки населених пунктів у Криму у травні. У постанові вказано, що вона вступає в силу "з моменту повернення тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим та міста Севастополь під загальну юрисдикцію України".

Таким чином, Google вирішив змінити назви населених пунктів ще до вступу відповідного рішення в силу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...