В ГПУ заперечують зрив повернення лісів Пшонки і Арбузова державі

Четвер, 28 липня 2016, 13:56

Генпрокуратура стверджує, що інформація про зрив повернення державі лісових угідь екс-генпрокурора Віктора Пшонки, екс-віце-прем'єра Сергія Арбузова та інших внаслідок помилкових дій прокуратури не відповідає дійсності.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ.

Відомство заявило, що Київський апеляційний суд 29 липня 2015 року задовольнив вимоги Фастівського міжрайонного прокурора щодо розірвання договору та повернення у державну власність мисливських угідь площею 15,3 га Пшонки у Фастівському районі. 

Було встановлено, що зазначене рішення прийнято Київською облрадою без погодження з усіма власниками та користувачами суміжних земельних ділянок, а також з порушенням процедури припинення користування ДП "Фастівський" спірними угіддями.

Тому прокуратурою Київської області до Вищого госпсуду оскаржено судові рішення, якими відмовлено у задоволенні позову Фастівського міжрайонного прокурора про скасування рішення Київської обласної ради про надання в користування ТОВ "Укрмістобудпроект", яке пов’язують з Артемом Пшонкою, вищезазначених мисливських угідь площею 15,3 га.

Крім того, за даними ГПУ, прокуратура "вживає заходи" щодо розірвання в судовому порядку договорів про надання батьку Сергія Арбузова Геннадію 18,2 га лісової ділянки, розташованої в так званому Приміському лісництві, та повернення землі у державну власність. Розгляд відповідної справи Києво-Святошинським районним судом призначено на 9 вересня.

На цей же день призначений розгляд позову щодо повернення ділянки площею 30 га, яку оформив у власність наближений до Арбузова Андрій Лисичкін.

Також прокуратура відзвітувала, що вживає "заходи щодо захисту інтересів держави з питань власності та у сфері земельних відносин, пов’язаних з іншими високопосадовцями".

Серед таких високопосадовців, ділянки яких прокуратура повернула або намагається повернути, вказані імена екс-віце-спікера Ради Ігоря Калєтніка, депутата від "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича, екс-президента Віктора Януковича, екс-секретаря РНБО Андрія Клюєва та інших.

Як відомо, раніше журналісти програми "Наші гроші" за підсумками свого розслідування опублікували сюжет, згідно з яким прокуратура зірвала повернення державі лісових угідь Пшонки і Арбузова.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування