ЗМІ: Хакери зламали комп'ютери передвиборного штабу Клінтон

Субота, 30 липня 2016, 02:02

Комп'ютерна мережа передвиборного штабу кандидата в президенти від Демократичної партії Хілларі Клінтон була зламана.

Про це повідомляє The Guardian з посиланням на Reuters.

Це вже третя кібератака на передвиборний штаб Клінтон. У попередніх зломах, як писали ЗМІ, були винні російські хакери.

Співрозмовники агентства, знайомі зі слідством, заявили, що участь в розслідуванні відділу національної безпеки Міністерства юстиції США є ознакою того, що адміністрація Обами прийшла до висновку, що злом спонсорувала інша держава.

Попередня кібератака на Демократичну партію сталася напередодні.

Як повідомлялося, скандал у Демократичній партії, що йде на шкоду Клінтон і на користь Трампові, спалахнув після того, як сайт "Вікілікс" оприлюднив днями понад 19 тисяч листів із внутрішнього листування працівників Демократичного національного комітету.

З цих листів випливає, що партійні апаратники віддавали перевагу Гілларі Клінтон перед Берні Сандерсом, що був її головним суперником у боротьбі за висування від партії кандидатом на посаду президента, хоча теоретично мали бути безсторонніми в цьому.

Організатор передвиборчої кампанії Гілларі Клінтон припустив роль російської держави у викраденні електронного листування апарату партії.

Американська компанія комп’ютерної безпеки CrowdStrike Inc. знайшла свідчення, що у втручанні брали участь дві хакерські групи, пов’язані з російською державою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування