Луценко анонсував нові затримання у "справі Єфремова"

Субота, 30 липня 2016, 17:20

Екс-глава фракції ПР, екс-нардеп Олександр Єфремов  є лише одним з підозрюваних у справі організації терористичних угрупувань, зокрема "ЛНР",  та посяганні на територіальну цілісність і незалежність країни. 

Про це на брифінгу 30 липня повідомив генпрокурор Юрій Луценко. 

Він зазначив, що у злочинах, які інкримінуються Єфремову, підозрюються "значно більша кількість осіб". 

При цьому Луценко заявив, що у ГПУ відкривається пряма телефонна лінія та електронна  лінія для повідомлень від громадян України, які мають прямі дані про організацію сепаратистських референдумів та фінансування "ДНР" та "ЛНР" на території України.

"Кожен хто особисто бачив - не чув з вуст інших осіб, а особисто - про дії якоїсь особи щодо організації референдумів, які посягнули на територіальну цілісність України, про організацію захоплень держустанов та організацію сепаратистських воєнізованих угрупувань - повідомте слідчим свої контакти на вказані телефони чи електронну адресу", - закликав Луценко. 

 

"Ми хочемо розглядати у сукупності дії більшої кількості посадових осіб, учасників злочинної організації  і для цього потребуємо співпраці із громадянським суспільством", - додав генпрокурор.

"Найближчим часом ми передбачаємо розвиток слідчих дій з ймовірними затриманнями", - додав Луценко. 

Він нагадав, що планує запропонувати Єфремову піти на угоду зі слідством.

"Йдеться про встановлення об'єктивної істини у справі "хто розв'язав війну на українському Донбасі. Після ймовірного арешту гр-на Єфремова поставлю завдання слідству запропонувати йому угоду зі слідством. Переконаний, що вона не позбавить його кримінальної відповідальності, але якщо він дасть покази про - думаю, відомі йому - плани  керівництва Російської Федерації на самому початку агресії РФ проти України, хто перший завозив російських бойовиків на територію Луганська для захоплення приміщення СБУ, ОДА і т.і., хто фінансував це, озброєння "доморощених сепаратистів" - думаю, слідство врахує його покази", - заявив Луценко. 

Наталія Нечай, УП

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування