Адвокат: Єфремова затримано незаконно, підозру не оголошено

Субота, 30 липня 2016, 18:17

Екс-главу фракції Партії регіонів Олександра Єфремова було затримано незаконно і необгрунтовано, підозру йому досі не оголошено.

Про це ввечері 30 липня заявив адвокат Єфремова Олександр Мельников  в ефірі "112 Україна". 

"На даний момент - 18:15 - підозрe йому (Єфремову) не пред'явлено, він не сповіщений про підозру. Він перебуває у Генеральній прокуратурі України з ранку, а не у СІЗО СБУ, він не був там... Важливо, що затримано його незаконно і необгрунтовано", - заявив адвокат.

За його словами, про це свідчить протокол затримання, у якому вказано, що Єфремов "здійснив замах на втечу, перебуваючи у статусі підозрюваного, хоча він таким не є".

"Він є обвинуваченим в іншій справі, у якій я здійснюю його захист протягом майже півтора року - за так званими "законами 16 січня". Інших підозр йому ніхто не пред'являв досі, а затримали його нібито як підозрюваного у скоєнні злочину", - зазначив Мельников. 

Як відомо, вранці 30 липня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що екс-глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов затриманий за підозрою у посяганні на територіальну цілісність і недоторканість України.

Згодом на брифінгу Луценко повідомив, що після затримання Єфремова доправили до слідчого ізолятора СБУ, де відбуваються слідчі дії.

За словами генпрокурора, Єфремов підозрюється у вчиненні низки кримінальних правопорушень: заволодінні майном Луганськвугілля за ст.191 ч.5 КК, у вчиненні умисних дій з метою змінення меж території України за ст. 110 ч.3 КК, у вчиненні організаційного та іншого сприяння при створенні терористичної організації "ЛНР"  за ст.258-3 ч.1 КК. 

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування