Яценюк про заяву Трампа: Вихід за будь-які рамки

Неділя, 31 липня 2016, 22:48

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп своєю заявою про Крим та Путіна кинув виклик цінностям вільного світу, цивілізованому порядку і міжнародному праву. 

Про це 31 липня заявив екс-прем'єр-міністр України, лідер "Народного фронту" Арсеній Яценюк.

"Заява Дональда Трампа про Крим та Путіна вийшла за будь-які рамки внутрішньої політичної кампанії. ... Це важко назвати незнанням. Це - переступ етичних і цивілізаційних принципів", - зазначив він. 

Яценюк додав, що США є "лідером вільного світу",  а без лідерства "світ буде зруйнований - Путінами, ле пенами, ассадами, кім чен унами і десятками інших диктаторів, демагогів, популістів".

"Те, що сьогодні Дональд Трамп каже про Крим, завтра може стосуватися будь-якої іншої частини світу - в Європі, Азії, Америці... Упевнений, що чимало з представників Республіканської партії відмежовуються від слів Трампа і усвідомлюють їхню небезпеку", - зазначив Яценюк.

Як відомо, в інтерв'ю телеканалу ABC News кандидат у президенти США Дональд Трамп заявив, що більшість мешканців Криму зробили вибір на користь Росії і  США мають це враховувати.

Раніше Трамп заявив, що готовий розглянути визнання Криму частиною Росії і питання зняття санкцій у разі обрання на пост глави держави. У Держдепі назвали заяву Трампа передвиборною риторикою.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування