Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Генпрокурор розповів про цікавий нюанс щодо соратника Єфремова

Середа, 10 серпня 2016, 12:55
Генпрокурор розповів про цікавий нюанс щодо соратника Єфремова

Якщо колишній народний депутат від Партії регіонів Володимир Медяник буде співпрацювати зі слідством, йому можуть не продовжити тримання за ґратами в жовтні.

Про це сказав генеральний прокурор Юрій Луценко на брифінгу в Києві.

Він сподівається на розкриття до кінця року справи про сепаратизм, в якій проходить також екс-керівник парламентської фації Партії регіонів Олександр Єфремов.

"Є вже друге затримання – екс-народного депутата Медяника, який уже арештований і перебуває в ізоляторі на два місяці. Сподіваємося на те, що він буде давати свідчення", – сказав Луценко.

"Особливість пана Медяника полягає у тому, що під час сепаратистських подій в Луганську, а потім і захоплення російськими терористами приміщення СБУ та обласної адміністрації, він виступав посередником між українською стороною і сепаратистами та терористами", – наголосив він.

"На базі його офісу відбувалися зустрічі, де екс-секретар РНБО Парубій пробував вирішити питання про звільнення адміністративних установ, державних установ тощо. Ви пам’ятаєте, що на первинному етапі були такі ілюзії у більшості з нас (що про це можна домовитися – ред.)", – уточнив генпрокурор.

За його словами, "у ході цих переговорів звільнялися посадові особи й українських правоохоронних органів, державних установ тощо".

"Тобто Медяник грав на той момент позитивну роль для української держави. Тим не менше, це не звільняє його від тих підозр, які обґрунтовано мають слідчі щодо нього", – наголосив Луценко.

"Якщо пан Медяник буде співпрацювати зі слідством, я не виключаю, що запобіжний захід не буде продовжено на наступні 2 місяці. Якщо ні, якщо й далі тактику, яку йому нав’язує адвокат Єфремова, все відкидати й мовчати, буде ним підтримано, – значить, він, як і Єфремов, піде до суду за звинуваченням у найважчих статтях, які можна собі уявити для громадянина України", – заявив він.

"Ми взагалі плануємо до кінця року цю справу направити до суду. Тому ми не збираємося на досудових слідствах зловживати часом, тим більше – арештами", – повідомив Луценко.

За його твердженням, "справа досить добре закріплена показами і буде рухатися до суду".

"Правда, перед цим будуть ще затримання у цій справі. Ми зараз робимо всі необхідні законні міри для того, щоб це було затримання з арештами, з доказовою базою, зі швидким врученням підозр. Ця справа буде розвиватися достатньо динамічно", – сказав Луценко.

Як відомо, Медяника затримали 6 серпня, йому інкримінують посягання на територіальну цілісність України, а також причетність до створення терористичної організації "ЛНР".

8 серпня Печерський райсуд Києва обрав Медянику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб до 4 жовтня.

Його соратник Єфремов перебуває під вартою після повторного затримання 30 липня за підозрою в зазіханні на територіальну цілісність і недоторканність України.

Олена Рощенко, УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування