Міноборони: Заяви ФСБ - спроба виправдати агресію

Середа, 10 серпня 2016, 17:31

Міністерство оборони України спростовує інформацію, поширену ФСБ РФ щодо участі підрозділів Головного управління розвідки МО України у диверсійній діяльності на території тимчасово окупованої АР Крим.

Про це сказано у заяві на сайті Міністерства оборони України.

"Подібні заяви з боку ФСБ є нічим іншим, як спробою виправдати передислокацію та агресивні дії військових підрозділів Російської Федерації на території тимчасово окупованого півострову. У такий спосіб представники російських спецслужб намагаються відволікти увагу місцевого населення Криму та світової спільноти від злочинних дій щодо перетворення півострова на ізольовану військову базу", - заявляє Міноборони.

Також Міноборони назвало безпідставними звинувачення щодо здійснення обстрілу півострова з материкової частини України.

"Крим завжди був і залишається Українською землею, а населення півострова є громадянами України", - заявили у відомстві. 

Як відомо, 10 серпня ФСБ звинуватила Україну в нападі на Крим і загибелі 2 силовиків РФ. Російська спецслужба стверджує, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ в Криму була виявлена група диверсантів, при затриманні якої "в результаті вогневого контакту загинув співробітник ФСБ Росії". Також ФСБ заявляє, що що в ніч на 8 серпня спецпідрозділи Міноборони зробили "ще дві спроби прориву диверсійно-терористичних груп, яким запобігли силові підрозділи ФСБ Росії і взаємодіючі відомства".

ФСБ стверджує, що є затримані з українського боку. 

Раніше "Комсомольская правда в Крыму" написала, що в ніч на 7 серпня з української сторони намагалася "вчинити диверсію" на кордоні з півостровом.

У Генштабі Збройних сил України спростували інформацію про нібито причетність української розвідгрупи до цього.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування