РосЗМІ: Більшість затриманих ФСБ - жителі Криму з паспортами РФ

Четвер, 11 серпня 2016, 10:09

Російські ЗМІ пишуть, що більшість затриманих нібито диверсантів в Криму виявилися жителями півострова, а у деяких при собі були російські паспорти.

Про це йдеться в статті російського Коммерсанта.

Видання посилається нібито на свої джерела.

"Затримані розповіли, що вони співпрацювали з ГУР Міноборони України, в якому пройшли диверсійну підготовку. Крім того, згідно зі свідченнями затриманих, вони входили в одну з декількох груп, спрямованих українською розвідкою в Крим. За їхніми словами, здійснювати теракти відносно керівників республіки або на її промислових об'єктах вони не збиралися. Метою атак був туристичний бізнес на півострові ", - написала газета.

Також у статті йдеться про те, що передбачалося організувати в різних точках курорту серію невеликих за силою вибухів, які не повинні були спричинити загибель людей, а викликати паніку серед відпочивальників і "вбити туризм".

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України".

Брат Панова заявив, що того викрали із Запорізької області.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування