Прикордонники перевіряють, чи перетинав Панов адмінкордон Криму

Четвер, 11 серпня 2016, 14:26

Державна прикордонна служба України перевіряє, чи перетинав адмінкордон анексованого Криму житель Енергодара Євген Панов, якого ФСБ РФ звинувачує в тероризмі.

Про це сказав речник відомства Олег Слободян на брифінгу у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми ще перевіряємо всю цю інформацію. Якщо говорити загалом, громадянин Панов є громадянином України, і на нього поширюється дія законодавства про захист персональних даних", – заявив він.

"Цю інформацію ми можемо передавати іншим правоохоронним органам лише в рамках кримінальних проваджень. На жаль, механізм, який допускає оприлюднення цієї інформації в ЗМІ, не передбачає озвучування будь-яких майданчиків", – додав Слободян.

Як відомо, 10 серпня у ФСБ РФ заявили про нібито запобігання в ніч на 8 серпня двом спробам прориву на територію Криму "диверсійно-терористичних груп" з числа бійців спецпідрозділів Міноборони України і загибелі під час зіткнення військовослужбовця ЗС РФ.

Також у ФСБ заявили, що ліквідували на території Криму "агентурну мережу" українського ГУР і затримали громадян України і РФ, які "надавали сприяння в підготовці терактів", – зокрема жителя міста Енергодар Запорізької області Євгена Панова, якого назвали співробітником ГУР МО України.

Міноборони, ГУР, РНБО України спростували повідомлення про українських диверсантів. У Міноборони також назвали безпідставними звинувачення російської сторони в здійсненні обстрілу півострова з материкової частини України.

Брат Панова Ігор Котелянець заявив, що Євгена, який у 2014-2015 році воював в АТО, а тепер волонтерить, викрали в Запорізькій області і вивезли до Криму.

Колега і однополчанин Панова Ігор Матюхін заявляє, що разом із Пановим зникли щонайменше двоє його однополчан, з якими він у 2014 році брав участь в АТО у складі 37-го батальйону, а напередодні зникнення поїхав на рибалку в сусіднє місто Василівка.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) Кримінального кодексу України після заяви родичів Є Панова про його викрадення.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування