У Криму "в цілях безпеки" відключили інтернет на півночі півострова

П'ятниця, 12 серпня 2016, 00:35

Жителям півночі Криму в районі міста Армянськ відключили інтернет "з метою безпеки".

Про це в ефірі російського телеканалу "Дождь" розповіла "сенатор від Криму", член комітету Ради Федерації з оборони та безпеки Ольга Ковітіді.

Це сталося після перестрілки на адміністративному кордоні з материковою частиною України і послідував після цієї заяви ФСБ про "затримання підозрюваних у підготовці теракту на півострові".

"З метою безпеки (відключили інтернет - прим.). Це потрібно для того, щоб певні спецслужби ... не було проникнення ... З метою безпеки потрібні перш за все ці заходи, і люди це розуміють ", - розповіла Ковітіді.

Напередодні "Кримтелеком" повідомляв про перебої з інтернетом в північних районах Криму через "технологічны роботи". Про збої в роботі інтернету, зокрема, повідомляли користувачі в Джанкої, Армянську, Красноперекопську, Красногвардійському, в Первомайському та Роздольненському районах.

Пізніше мобільний оператор "Win mobile", що працює в анексованому Росією Криму, пояснив перебої інтернет-зв'язку, техроботами.

Як відомо, Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України".

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

Правозахисники поки не мають доступу Євгена Панова, МЗС України звернулося до СММ, ООН та міжнародних організацій з проханням вжити заходів для отримання доступу до затриманих.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...