Активістів, які їхали на суд до Чийгоза, зупинили силовики

П'ятниця, 12 серпня 2016, 12:32

В окупованому Криму в п'ятницю триває суд над заступником голови Меджлісу Ахтема Чийгоза. Активістів, які їхали на суд, зупинили силовики зі зброєю.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив перший заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Нариман Джелял.

"Сьогодні вранці російські військові зупинили машину з нашими активістами, які виїхали з села Урожайне Радянського району в Сімферополь на суд Ахтема Чийгоза", - написав він.

"Ми виїхали з села, як раптом нам дорогу перегородив Камаз, а на узбіччі дороги лежали автоматники. Нас змусили вийти з машини, забрали телефони і перевірили документи. І все це під дулами автоматів", - розповіли активісти.

Зараз вони прямують до Сімферополя.

За словами адвоката Чийгоза Миколи Полозова, судді відмовились задовольнити клопотання захисту про забезпечення трансляції судового засідання.

Як повідомлялося, суд залишив заступника голови Меджлісу кримських татар Ахтема Чийгоза під вартою до 8 жовтня.

Як відомо, після анексії Криму Росією на півострові почали судити кримськотатарських активістів, які брали участь в мітингу прихильників територіальної цілісності України, яким протистояли активісти партії "Русское единство", якою керував Сергій Аксьонов.

Детальніше про справу Ахтема Чейгоза читайте у статті: "Волю Ахтему Чийгозу. Що відомо про справу кримськотатарського в'язня".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування