Один з затриманих в Криму "диверсантів" назвав неіснуючу адресу

Субота, 13 серпня 2016, 23:08
Один з затриманих в Криму диверсантів назвав неіснуючу адресу

Підозрюваний ФСБ у підготовці терактів у Криму Ридван Сулейманов під час допиту, показаного по російському телебаченню, назвав неіснуючу адресу свого місця проживання. 

Про це в ефірі "Громадського" заявив глава Центрвиборчкому Курултаю кримських татар Заїр Смедляєв.

"Якби людина проживала в Запоріжжі, вона б свою адресу, де проживала протягом багатьох років, назвала б точно. А не ту, яка в "Гугл" показує, що такого будинку в Запоріжжі немає. Є вулиця, але вона коротша", — сказав Смедляєв. 

На думку Смедляєва, Сулейманов був викрадений російськими силовиками і зараз потребує допомоги, адже після анексії з боку Росії на кримських татар здійснюється систематичний тиск.

Викрадення та залякування, на його думку, також пояснює те, що з родичами Сулейманова не можуть зв'язатися. 

"За їхнім сценарієм, терористом повинен бути кримський татарин. Сьогодні Крим став півостровом страху. Багато хто побоюється за життя своїх близьких. У Криму понад два десятки викрадених силовиками, і коли починаєш цікавитися— починаються погрози з боку силовиків", — сказав він. 

12 серпня російські ЗМІ показали відео, на якому Сулейманов стверджує, що в 2015 році "був завербований в якості агента ГУР Міноборони України і отримав псевдонім "Юзеф".

На відео він заявив, що має громадянство України, проживає в місті Запоріжжі на вулиці Космічній, 168. На картах Яндекс і Google справді немає такої адреси.

Сулейманов також говорить, що був затриманий 30 липня біля аеропорту Сімферополя.

Раніше лідер Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Рефат Чубаров повідомив, що Сулейманова затримали близько 3 тижнів тому. За словами Чубарова, Сулейманов фактично проживав в одному з сіл Сімферпольсокого району.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...