В ефірі "Росія 24" показали допит Захтія та ще одного чоловіка, що назвався українцем

П'ятниця, 12 серпня 2016, 18:36

Пропагандистський канал "Росія 24" показав в ефірі відео допиту ще кількох чоловіків. Один з них - Андрій Захтій.

У сюжеті, який опублікований на сайті телеканалу, Захтій каже, що "виконував наказ військової розвідки України про перевезення диверсантів та їхього вантажу по території Криму".

Андрій Захтій
Андрій Захтій

Крім того, в ролику російського телеканалу показано монолог чоловіка, який назвав себе українцем, мешканцем Запоріжжя Сулеймановим Едваном Рустеновичем.

Едван Сулейманов
Едван Сулейманов

Сулейманов стверджує, що в 2015 році "був завербований як агент ГУР Міноборони України і отримав псевдонім "Юзеф".

Як відомо, 11 серпня російський телеканал оприлюднив відео допиту українця Євгена Панова, якого російські спецслужби підозрюють в організації диверсії в Криму.

На змонтованому зі шматків відео Панов дає зізнавальні свідчення.

Крім того, на обличчі Панова є синці та подряпини. У допитуваного українця також з'явився набряк губ, якого не було на відео затримання.

 11 серпня Київський райсуд Сімферополя на закритому засіданні обрав для Євгена Панова запобіжний захід у вигляді утримання під вартою протягом двох місяців.

Раніше Федеральна служба безпеки Росії звинуватила Міністерство оборони України в підготовці терактів в анексованому Криму.

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а президент Петро Порошенко вважає їх фантазіями Росії.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

Брат Євгена - Ігор Котелянець - вважає, що українця викрали в Запорізькій області й вивезли до Криму.

За попередніми даними Головного управління розвідки Міністерства оброни України, Панов сам приїхав до Криму, де його затримали.

Радник глави МВС Антон Геращенко раніше заявив, що Андрій Захтій, якого Росія видає за українського диверсанта, – це антиукраїнськи налаштований і двічі судимий рецидивіст на прізвисько "Зая".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування