Чубаров: один з "диверсантів" був затриманий ФСБ ще три тижні тому

Субота, 13 серпня 2016, 03:33
Чубаров: один з диверсантів був затриманий ФСБ ще три тижні тому

Один з "диверсантів" Редван Сулейманов, якого РФ звинувачує в плануванні вибухів в Криму, ФСБ затримала ще близько трьох тижнів тому.

Про це лідер Меджлісу кримськотатарського народу, нардеп Рефат Чубаров повідомив на сторінці в Facebook

"Стали надходити перші відомості про Рідвана Сулейманова. Як ми і припускали, людина реальна і знаходиться у великій біді: був заарештований ФСБ, імовірно, близько 3-х тижнів тому", - написав він.

За словами Чубарова, Сулейманов фактично проживав в одному з сіл Сімферпольсокого району.

"Можливо, в Запоріжжі був прописаний, але жив постійно в Криму", - зазначив він.

"Всі його рідні та близькі живуть в Криму, але вони приховують його арешт... Така поведінка стає нормою для частини жителів Криму, їх лякають тим, що розповівши сусідам про свою проблему, вони більше не побачать живими своїх заарештованих близьких", - написав Чубаров.

Нагадаємо, 12серпня російські ЗМІ показали відео, на якому Сулейманов стверджує, що в 2015 році "був завербований в якості агента ГУР Міноборони України і отримав псевдонім" Юзеф ".

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ.

Президент Росії Володимир Путін звинуватив владу України в тому, що вона "переходить до терору". 

Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими.

За твердженням ФСБ РФ, "одним із організаторів відвернених терактів є Панов Євгеній Олександрович, 1977 року народження, житель Запорізької області, співробітник ГУР МО України". Пізніше було назване ім'я ще одного затриманого - Андрія Захтія.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування