Онищенко збирається до Європейського суду й готує прес-конференцію

Неділя, 14 серпня 2016, 19:06
Онищенко збирається до Європейського суду й готує прес-конференцію

Народний депутат Олександр Онищенко має намір звернутися до Європейського суду з прав людини через політичне переслідування в Україні.

Про це він заявив у неділю в ефірі "112 каналу".

"У мене є стовідсоткові докази політичного підґрунтя всього цього, і з огляду на те, що в Україні про це просто ніхто не буде слухати..., розраховувати на якесь справедливе рішення я не буду. Тому я вирішив це робити через Європейський суд, через який я зможу довести, що це справа політична, і домогтися якихось результатів", - сказав Онищенко.

Він заявив, що Антикорупційна прокуратура, Національне антикорупційне бюро та інші правоохоронні органи не зв'язувалися з ним, хоча його адвокати передали керівнику САП Назару Холодницькому його адресу і номер телефону в Лондоні.

"Ні, зі мною ніхто не зв'язувався, я думаю, їм це особливо не потрібно, бо у нас сьогодні і Антикорупційна прокуратура, і прокуратура займаються дискредитацією мого іміджу, і тому їм ні до чого проводити будь-які правомірні дії", - заявив Онищенко.

Він також зазначив, що Холодницький виконує замовлення Адміністрації президента.

"Це все справа сфабрикована, шита білими нитками, мета у них одна - це і політичний наїзд на мене, і відібрати у мене бізнес. Тут є дві складові - економічна і політична", - заявив він.

Депутат також повідомив, що поки не просив про політичного притулку у Великобританії.

"Я поки нічого не прошу, а просто тут перебуваю по виду на проживання. Якщо буде чинитися тиск і прийде екстрадиція на мене, коли буде перший суд щодо екстрадиції, тоді я буду просити політичного притулку тут", - заявив він.

Онищенко також повідомив, що готує прес-конференцію в Лондоні.

"Я готую прес-конференцію тут, в Лондоні, в найближчим часом, тому я не хочу заздалегідь говорити все, що у мене напрацьовано, ви незабаром почуєте про все те, що відбувається з боку української влади щодо мене", - заявив він.

Як відомо, у вівторок Солом'янський райсуд Києва дозволив затримання і арешт Онищенка.

11 серпня українське бюро Інтерполу отримало матеріали для оголошення в міжнародний розшук депутата Онищенка і планує передати їх в Інтерпол.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що екстрадиція Онищенка залежить від того, чи зможе НАБУ і САП переконати лондонський суд в достатності доказів.

Також Луценко додав, що як тільки Онищенко буде оголошений в міжнародний розшук, бюро Інтерполу виставляє "червону картку" на затримання по всім країнам світу.

Раніше повідомлялося, що Онищенко знаходиться в Лондоні, звідки планує судитися з українськими правоохоронцями.

Його і ряд поплічників звинувачують в незаконному привласненні коштів державної компанії "Укргазвидобування" і завданні державі збитків на суму 3 млрд гривень.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...