Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Геращенко: в питанні заручників все залежить від волі Москви

Понеділок, 15 серпня 2016, 17:07

Уповноважений президента з мирного врегулювання ситуації на окупованому Донбасі Ірина Геращенко сподівається, що Росія "налаштує бойовиків на конструктив" у питанні звільнення заручників.

Так вона відреагувала на заяву глави МВД РФ Сергія Лаврова.

"Лавров обіцяє налаштовувати підконтрольних РФ ОРДЛО на конструктивний лад. Ми вже давно вимагаємо від РФ вплинути на бойовиків в питанні звільнення заручників: припинити мучити родини, шантажувати Україну і звільнити незаконно утримуваних. Бо в питанні заручників все залежить від волі Москви, а не окупованих Донецька і Луганська, на жаль", – пише вона у своєму Facebook у понеділок.

"Ми готові на компроміс в цьому питанні і працюємо. З важливого: це підтвердження ОРДО, що вони утримують 45 українців (в переважній більшості в цім підтвердженому ними списку – військові), і перший за 2 роки допуск до бранців представників ООН( ми наполегливо добивалися допуску міжнародних гуманітарних місій, на наступній мінській зустрічі 26 серпня знову вимагатимемо допуск МКЧХ до тюрем і до пошуку зниклих безвісти)", – зазначає вона.

За словами Геращенко, "наскільки на практиці підконтрольні Росії так звані "'ЛДНР" готові до конструктиву – найкраще продемонструвати припиненням вогню і звільненням заручників".

Як повідомлялося, на зустрічі з міністром закордонних справ Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром в Єкатеринбурзі Лавров пообіцяв налаштувати сепаратистів "на конструктив".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...