Міжнародний комітет "Крим" займатиметься справами кримчан

Вівторок, 16 серпня 2016, 13:01

Міжнародний комітет із захисту прав людини в Криму буде презентовано найближчим часом.

Про це повідомив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на прес-конференції в Києві 16 серпня, повідомляє кореспондент "Крим.Реалії".

"Ми зараз розмовляємо і з адвокатами... іншими громадськими діячами можливість створення Міжнародного комітету, який би концентрував у своїй діяльності всі ті процеси, які відбуваються в Криму в сфері прав людини", – сказав він.

"Міжнародний правозахисний комітет, який би знаходив би підтримку серед політиків, правозахисних організацій міжнародних, підтримку рішень у забезпеченні прав людини в Криму, у вирішенні питання безпеки проживання людей, які там проживали", – додав він.

"Найближчим часом ми зможемо оприлюднити засади створення цього комітету", – сказав Чубаров.

За його словами, робоча назва цього комітету – "Крим", і у своїй діяльності він буде спиратися, насамперед, "на можливості й досвід Меджлісу кримськотатарського народу".

Крім того, до його участі буде запрошено авторитетних експертів, представників громадських організацій – усіх тих, хто впродовж двох років займається питаннями забезпечення прав людини на Кримському півострові.

Одним із завдань комітету, за словами Чубарова, буде розробка механізму відвідування Криму адвокатами для участі в судових процесах над українськими громадянами на півострові й захисту їх ніхінтересів.

Як відомо, переслідування проукраїнських і кримськотатарських активістів стали частим явищем у Криму після його анексії Росією в 2014 році. Правозахисники закликають Кремль припинити порушення прав людини.

У свою чергу, влада в Москві й окупанти в Криму заперечують репресії проти кримських татар і українських патріотів на півострові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News