Суд щодо "Торнадо" перенесли. Одного з підозрюваних забрала "швидка"

Вівторок, 16 серпня 2016, 13:12

Оболонський районний суд Києва переніс засідання щодо справи роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" на 23 серпня.

Про це журналістам повідомив адвокат "торнадівців" Володимир Якімов.

Він пояснив, що судове засідання у вівторок так і не почалося.

"Адвокатів сьогодні у залу не запустили. Ми не знали, чому нас не пускають... Потім нас викликав головуючий суддя і оголосив, що засідання перенесено на 23 число у зв'язку з тим, що викликали швидку допомогу", – сказав він.

Він пояснив, що одного з обвинувачуваних було госпіталізовано.

"Мені не сказали точно, здається це Гульчук. У нього там, не дай Бог, підозра на внутрішню кровотечу", – додав адвокат.

Водночас, як пояснила прес-секретар Оболонського районного суду Інна Свинаренко, один обвинувачений був госпіталізований до лікарні швидкої допомоги і якщо діагноз буде підтверджений, то засідання суду буде відкладено до 23 серпня.

Вона однак зазначила, що "якщо діагноз не підтвердиться і дана особа не буде госпіталізована, засідання продовжиться в середу (17 серпня об 11:30 - ред.)", - передає "Укрінформ".

Як повідомлялось, Оболонський районний суд Києва оголосив 16 серпня неробочим днем на час засідання щодо справи роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо".

"У зв'язку з повідомленнями про можливість блокування роботи суду для забезпечення безпеки як відвідувачів, так і працівників суду вівторок, 16 серпня , оголошено розпорядженням голови суду неробочим днем", – пояснила прес-секретар суду Інна Свинаренко.

Як відомо, в Оболонському районному суді Києва йде процес у кримінальному провадженні щодо командира роти патрульної служби міліції особливого призначення "Торнадо" ГУМВС України в Луганській області Руслана Оніщенка, а також 11 бійців роти за обвинуваченням у вчиненні ряду злочинів у складі злочинної організації, у тому числі тяжких та особливо тяжких.

Засідання суду неодноразово зривали прихильники "торнадівців".

Зокрема поліція оголосила про підозру трьом активним учасникам подій біля Оболонського райсуду Києва 2 серпня, де сталися бійки між правоохоронцями та активістами добровольчих батальйонів.

Генпрокуратура також оприлюднила відеозапис судових засідань над 11 колишніми бійцями розформованого батальйону МВС "Торнадо" та над його екс-командиром.

Роман Кравець, Валентина Романенко, УП

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування